В началото на м.февруари в центъра на София се състоя официалното откриване на най-известния испански културен институт – Сервантес. Испанският престолонаследник Принц Фелипе и неговата съпруга – Принцеса Летисия откриха филиала на института в българската столица. На откриването присъстваха Президентът Георги Първанов и кметът на София Бойко Борисов, както и известни испаноезични писатели и издатели. 


от ляво на дясно: Принц Фелипе, Принцеса Летисия, г-жа Зорка Първанова и г-н Георги Първанов


Институт Сервантес е световно известна неправителствена организация, създадена от испанското правителство през 1991 г., отдадена на преподаването на испански като втори език и която има за цел разпространение и популяризиране на испанския език и култура сред не-испано говорящите страни. Институт Сервантес има централи в Мадрид и Алкала де Енарес. 

Българският филиал на културния институт, който е най-големият за Югоизточна Европа, е най-новото попълнение в световната мрежата Сервантес, покриваща 56 града в 37 страни. 

Прекрасната сграда на Институт Сервантес на ул.”Съборна” 1 е собственост на АДИС ЕООД. „Радвам, че успяхме да дадем своя принос за установяването на такъв престижен институт тук, в България.”, каза г-н Асен Македонов, управител на АДИС. 

Добави с коментара

You have already added 0 property

Login

Register

Login Account

6 или повече символа, букви или цифри. Трябва да има поне 1 число.

Невалиден email.